Koja knjiga je najčitanija u kubanskom zatvoru?

pedeset-nijansitekstKnjiga koja je je u kubanskom zatvoru Gvatanama traženija i od Kurana je, verovali ili ne, trilogija američke spisateljice E. L. Džejms „Pedeset nijansi“ koje je u Srbiji izdala „Laguna“.

Kako prenosi Jutarnji list advokat Džim Moran za Hafington Post je rekao da su u ovom zatvoru najopasniji zatvorenici zavisni o toj knjizi.

„Najtraženija knjiga je ‘Pedeset nijansi sive’, više od Kuran. Pročitali su celu trilogiju na engleskom“ , rekao je advokat Džim Moran.

Moran je bio član delegacije Kongresa koja je posetila Gvantanamo i sastala se sa komandantom vojne baze, lekarom i osobama zaduženim za Kamp 7, najstrože čuvanu zonu zatvora u kojoj su smešteni najopasniji zatvorenici, uključujući petoricu optuženih za napade 11. septembra.

Izvor: Jutarnji/Novi magazin

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *