Ko su govornici na ovogodišnjoj TEDxNiš konferenciji?

TEDxNis tekstDatum održavanja TEDxNiš konferencije se bliži,a organizatori su odličuli da objave i prve govornike. Prijave za publiku su otvorene do 15.maja preko sajta tedxnis.rs.

Za nešto manje od mesec dana, tačnije 23. maja, u sali Pozorišta lutaka biće održana još jedna TEDxNiš konferencija u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – Best iz Niša. Za sada su organizatori saopštili da će svoje govore kazivati Nebojša Ozimić, prof.dr Dragan Gajić, Ivan Blagojević, Ivan Rašić i Nebojša Radivojević.

Nebojša Ozimić, kustos, istoričar i više puta nagrađivani autor knjiga i pubilkacija različite tematike, govoriće na ovogodišnjoj TEDxNiš konferenciji. Napisao je nekoliko zbirki pesama i dva romana, a dobitnik je i nagrade „11. januar‟, koja se dodeljuje zaslužnim Nišlijama.

Za govornicom TEDx Niš konferencije će se takođe naći i prof. dr Dragan Gajić, redovni profesor na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, osnivač i predsednik Astronomskog društva ”Alfa” iz Niša. Kroz svoja predavanja i izložbe fotografija iz oblasti astrofizike i astronomije teži da približi svet nauke široj publici.

Konferencija će ugostiti i Ivana Blagojevća, koji se više od dvadeset godina bavi kulturom kroz organizaciju više  različitih muzičkih manifestacija, od kojih je svakako najpoznatiji Međunarodni džez festival ,,Nišvil’’ zaštitni znak grada Niša.

Svoje ideje i iskustva iz oblasti tech preduzetništva podeliće  Ivan Rašić, evanđelista start up biznisa na Balkanu i osnivač LegalTrek, koji ima za cilj da ponudi rešenja pravne prirode. Svoje obrazovanje je započeo na Pravnom fakultetu u Nišu, a potom je proširio svoje znanje iz oblasti prava i finansija na čak tri presitžna fakulteta u Evropi.

i Takođe, konferencija TEDxNiš će ugostiti i blogera Nebojšu Radivojevića, koji se bavi marketingom i glumom. Autor je tekstova „Igra pokreta i pogleda ili kako sam postao manijak iz gradskog prevoza‟ i „Dve životne lekcije koje sam naučio u 2014. godini‟, koji su za vrlo kratko vreme privukli veliku pažnju na socijalnim mrežama.

Prijave za ovogodišnju TEDx konferenciju otvorene su do 15. maja, a sve informacije možete dobiti na internet stranici tedxnis.rs/prijava.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *