Ko može biti omladinski radnik ili radnica?

Omladinski radnici i radnice su osobe koje prate lični razvoj mladih!

To su stručne osobe koje sprovode aktivnosti omladinskog rada u organizacijama civilnog društva, institucijama ili lokalnoj samoupravi, a čije kompetencije su definisane standardima zanimanja u oblasti omladinskog rada.

Kompetencije se mogu steći kroz formalno, neformalno i informalno obrazovanje i učenje. Trenutno postoje tri definisana zanimanja u omladinskom radu: omladinski aktivista/kinja ili lider/ka, omladinski radnik/ca (koordinator programa omladinskog rada) i specijalista/kinja za omladinski rad. U budućnosti se očekuje proširenje klasifikacija zanimanja.

Lične priče nekih od njih, odnosno kako su počeli da se bave omladisnkim radom, možete pronaći u publikaciji „Jedna priča sa 40 naslova“ koja se nalazi na linku.

Svi omladinski radnici i radnice imaju obavezu da poštuju Etički kodeks omladinskih radnika/ca, a krovna organizacija koja se bavi osiguranjem i unapređenjem kvaliteta omladisnkog rada u Srbiji je NAPOR (Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada). Više o NAPORU možete pogledati na linku.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *