Ko će leteti sutra iznad Niša?

Drugi po redu „Dan dronova“ biće održan na Elektronskom fakultetu u Nišu, u četvrtak, 2. novembra. Događaj počinje u 13 časova u Amfiteatru A2.

„Dan dronova“ ima za cilj da se predstavi ove letilice, da se razmene ideje, pokaže da je korišćenje ovog, najbrže rastućeg segmenta avijacije, odličan početak samostalnog razvoja preduzetništva, pogotovo kada je u pitanju preduzetništvo mladih – istakao je Goran Jovanović, profesor Elektronskog fakulteta.

Svoje iskustvo u radu sa dronovima podeliće stručnjaci u ovoj oblasti, kao i oni koji tek traže sveže ideje u oblasti novih tehnologija.

Cilj nam je i da se ljudi povežu, da razmene ideje, rade na razvoju tih ideja i da kasnije sarađuju na zajedničkim projektima. Važno je i da se pokrene priča za razvoj start up-ova i razvoju sopstvenih biznisa – dodaje profesor Jovanović.

„Dan dronova“ organizuje se u preko 150 zemalja, a u raznim aktivnostima širom sveta svake godine učestvuje oko 40 000 ljudi. Prema pojedinim podacima, u Srbiji trenutno postoji oko 3.000 dronova i ove letelice najčešće služe za razonodu, ali i za ozbiljne privredne i bezbednosne primene.

Organizator „Drone day“ je grupa za Multimedijalne tehnologije sa katedre za Elektroniku, Elektronskog fakulteta u Nišu.

 

Raspored predavanja:

DRONOVI U SRBIJI (Miroslav Mitić, Aerial Video Solutions)

LET U VIRTUELNO – fotogrametrija, point cloud, retopologija, Unity VR (Nikola Stojanović, Elektronski fakultet)

GAME OF DRONES – Vodič kroz propise i pravila (Nikola Jovanović, Digital Reframe)

2D STITCHER – softver za mapiranje terena u realnom vremenu (Motion DSP)

TRKE FPV (FIRST PERSON VIEW) DRONOVA – ko su letači, šta rade.

Prateći program:
Egzibiciona trka FPV mini dronova

Demonstrativni let DJI Phantom 4

Izložba novih modela dronova i prateće opreme.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *