Knjiga o knjigama

tragom gavranaDanas predstavljam knjigu „Tragom gavrana“ Džona Daninga. Ovo je avanturističko-krimi roman koji prati Klifa Džejnveja, bivšeg policajca, sada vlasnika knjižare, koji prihvata naizgled lak i unosan zadatak od nekadašnjeg kolege.

Naime, on treba da iz Sijetla u Novi Meksiko otprati odbeglu Elenor Rigbi, optuženu za tešku provalu i krađu. A ako pronađe i knjigu koju je ona navodno ukrala – izvanredno retko izdanje zbirke „Gavran“ Edgara Alana Poa – nagrada se udvostručuje. Stigavši u Sijetl, Džejnvej otkriva da je priča malo komplikovanija.

Ono što je zaista interesantno u ovoj knjizi je paralelna priča. Sam pisac je očigledno veliki ljubitelj štampanih knjiga koje polako izumiru u eri pdf-ova. On nas uvodi u svet izdavača, štampara, kolekcionara i knjižara u kojima se za male pare mogu pronaći prava mala kolekcionarska blaga u knjigama.

Ako i vi sanjate o sopstvenoj biblioteci punoj omiljenih knjiga u divnim povezima, lov na knjige opisan u knjizi biće vam sigurno zanimljiv. Na kraju krajeva, uvek volimo da čitamo o sebi sličnima.

Knjiga je u izdanju Evrogiunti-a i može se naći u njihovim knjižarama. Ipak, kao neko čiji džep nije u stanju da pokrije glad za knjigama, uvek preporučujem dobro opremljenu Narodnu biblioteku u kojoj možete naći i ovu i sve ostale knjige o kojima će tek biti reči.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *