Kiša ne remeti dobru zabavu u Stolivu

maskenbal tekstIako je kiša počela u ponedeljak uveče u Donjem Stolivu, gde je smešteno 130 izviđača, njih ni loše vreme ne ometa za dobru zabavu.

Jaki pljuskovi počeli su sinoć nakon završenoog još jednog Kulturno zabavnog programa u Stolivu, te su izviđači mogli mirno da spavaju nakon što su sknuli svoje maske. Na maskenbalu u okviru KZP-a, klinci ali i stariji izviđači su se odlično zabavili i opšti je utisak da su se svi potrudili kako bi njihova maska bila najbolja. Izabrane su najbolje maske, i nakon pranja zuba krenulo je povečerje.

Novi dan doneo je i nove pljuskove u Stolivu, međutim kiša kao da je znala kada da stane kako bi zastava bila podignuta u taboru u Stolivu i nakon pozdrava himni i dorucka evo kiše opet. Međutim, dan je počeo i lepim vestima, i osim pevanja himne pevale su se i rođendanske pesmice i duvale svećice na slavljeničkim tortama. Dvoje izviđača dobilo je na poklon tortu, koju su sa svojim izviđačima podelili na užini pšre ručka. Dan je osim uobičajene dečje graje, počeo ćutanjem. Više od polovine izviđača prijavilo se za iskušenje u kom ne treba da progovore ni jednu jedinu reč, čak da ne ispuste niti jedan krik. Ko će položiti ovaj zadatak saznaćemo na sutrašnjem zboru.

brodici tekstPošto je kiša počela da pada, odmah nakon jutarnjeg zbora, izviđači su se sa svojim štabom okupili u trpezariji gde su gledali crtani film, i počeli sa čišćenjem svojih kućica. Danas će biti ocenjena higijena u kućicama u Stolivu. A nakon ocena, koje smo sigurni da će biti odlične jer su izviđači odmah krenuli na izvršavanje zadataka, svi zajedno odlaze do mora gde će pustiti soje brodiće. Brodiće koji su juče pravljeni na radionici, otploviće sa svojim porukama u Jadransko more.

Kao što su svi izviđači navikli, i ove večeri ih očekuje KZP. Večerašnji kuzlturno zabavni pšrogram namenjen je rođendancima, te će specijalno za njih biti priređena rođendanska žurka.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *