Karikaturama do razbijanja predrasuda o EU

karikature tekstIzložba karikatura Mitovi i predrasude, kako Srbija vidi EU i kako EU vidi Srbiju biće održana u Galeriji 77 u tvrđavi. Karikature možete pogledati od 6. do 11. novembra od 10 do 16 sati.

Takmičenje u karikaturi na temu predrasuda već tradicionalno organizuje delegacija Evropske unije u Srbiji i najbolji radovi 17 učesnika takmičenja i 3 člana žirija  biće prikazani na ovoj izložbi.

Najbolje karikature odabrao je žiri koga su činile istaknute ličnosti u oblasti karikatura: Predrag Koraksić Corax, Marko Somborac, Aleksandar Zograf, Nadežda Dramičanin iz delegacije Evropske unije u Srbiji, Nataša Ristić iz Kancelarije za evropske integracije i predsednik žirija dr Predragom Vujovićem iz EUIC.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 6. novembar u 13 sati i 15 minuta, a otvoriće je Oskar Benedikt, zamenik šefa misije Evropske Unije u Srbiji, i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Dvadeset najboljih radova do sada je bilo izloženo u nekoliko gradova u Srbiji, a organizator niške izložbe je EU Info kutak.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *