Kante za odvajanje otpada na 3 lokacije u Nišu

Foto: Media centar Niš

Foto: Media centar Niš

„Recikliranje je u modi“, glasi jedan slogan, a pre svega,  korisno je za životnu sredinu. Da bi motivisali sugrađane da recikliraju studenti Mašinskog i Elektronskog fakulteta okupljeni u razvojni tim „EVOK“ (energija, vizija, obrazovanje, kreativnost) osmislili su kante za odvajanje i reciklažu otpada. Studentski projekat, čiji je uspešan završetak danas predstavljen, nazvan je „Zabavne kante za reciklažu“. 

U parku Sv. Sava, na Sinđelićevom trgu i ispred Kalče postavljena je po jedna kanta za odvajanje otpada. Osim svoje osnovne namene kanta ima i edukativno-zabavni karakter – oblepljena je natpisima koji govore o važnosti recikliranja, a prilikom ubacivanja otpada zabavlja građane tako što reprodukuje melofiju. Kanta sadrži pregrade za papir, pet ambalažu i limenke.

Postavljanju kante ispred Kalče prisustvovali su učenici OŠ „Radoje Domanović“ koji su na zanimljiv način dali svoj doprinos u zaštiti životne sredine – prolaznicima su priredili reviju odeće napravljene o recikliranog materijala (kese, novine, karton).

Prva zabavna kanta postavljena je u decembru prošle godine u Kupina bioskopu.

Za prikupljanje i reciklažu otpada iz ovih kanti biće zadužen Klaster za reciklažu „Jug“.

Projekat je realizovan u okviru programa „Pokreni se za budućnost“ pod pokroviteljstvom kompanije Filip Moris, a u saradnji sa GO Medijana.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *