Kamp za mlade na Staroj planini

Izvor: Fb stranica kampa

Izvor: Fb stranica kampa

Već šestu godinu zaredom za mlade iz cele Srbije i inostranstva održava se naučno, istraživačko, volonterski kamp na Staroj Planini.

Na ovogodišnjem kampu teme kojima će se mladi baviti su ruralni razvoj, održivost i ekologija. Okupljeni će kroz realizaciju projekata, diskusija, interaktivnih radionica, predavanja i razmenu iskustava pokušati da dođu do rešenja. A rešenje je da se spreči umiranje sela, ali i kako motivisati žitelje gradova da se vrate na selo. Kako kažu organizatori kampa, i ove godine će studenti prirodnjačkih fakulteta istraživati floru i faunu Stare planine, a radiće se i na razvijanju turističkih potencijala sela Temska i planine.

Selo Temska, foto: fb stranica kampa

Selo Temska, foto: fb stranica kampa

Kamp se održava od 10 do 24. jula u selu Temska, a na kapiji Stare planine učesnike kampa očekuju mnogobrojne radionice i aktivnosti, a jedna od njih je i „Clean Up Day“. Tog dana će učesnici i meštani udruženim snagama čistiti invazivno kiselo drvo u koritu reke Temštice. Takođe predviđen je i „Dan volontiranja“ kada će učesnici provesti jedan dan u jednom od domaćinstava u selu Temska „kako bi izbliza doživeli svakodnevnicu ljudi sa sela“ navode organizatori.

Za dve nedelje druženaj, biće i radionice fotogradije, književnih večeri, Festivala tradicionalne hrane sa Stare Planine, posete vodopadima, Temačkom manastiru i Zavojskom jezeru.

Ove godine se očekuje dolazak preko 100 učesnika iz Makedonije, Škotske, Slovačke, Češke, Crne Gore, Albanije, Belorusije, Hrvatske, Turske, Poljske, Srbije ali i iz Afričkih zemalja (ukoliko dobiju vize napominje organizator).

Da biste se prijavili za kamp potrebno je da do 1. jula na mail udruzenjepep@gmail.com pošaljete svoje motivaciono pismo i razrađenu ideju za projekat, istraživanje koje želite da sprovedete na kampu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *