Kako zvuči svirati na testeri? Čućete!

11052544_778601042228863_73226820786843443_nZa Nišlije koje nikada nisu čule kako zvuči svirati na testeri, evo prilike! Kvartet koji je pokupio simpatije mnogih, kako u Srbiji, tako i u regionu – Sensartika. Oduševili su svojim repertoarom, ali i neobičnim instrumentima, kao što su: glokenšpil,  testera, djembe ili triangle.

Muzika od Srednjeg veka do bugi – vugija, očekuje vas u četvrtak,  9. aprila, u izložbenom prostotoru Fakulteta umetnosti, koji će biti domaćin kvarteta Sensartika. Ovaj zanimljiv koncert počinje od 19 sati, a ulaz je slobodan.

Repertoar ovog kvarteta sačinjen je od najpoznatijih i najlepših plesova od Srednjeg veka do druge polovine XX veka. Kvartet Sensartika  formiran 2012. godine u Beograd, a čine ga: Dušanka Abramović (flauta, glokenšpil), Sonja Kalajić (violina, testera, kastanjete, djembe), Miodrag Janković (gitara, triangle) i Pavle Savić (violončelo).

Kako najavljuju organizatori muzika Sensartike je muzika za rehabilitaciju umornog i istrošenog čoveka današnjice kome je potreban čist akustički, uravnotežen ritam reda i snaga kreativnog kvaliteta.

Koncert u organizaciji Studentskog kulturnog centra, održava se u izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti, koji se nalazi u Knjaževačkoj 2a.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *