Kako se zaštititi od zračenja uređaja?

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Kuću ili stan bez lap topa i pametnog telefona u današnje vreme teško je zamisliti. Štetna zračenja koja emituju ovi uređaji, ali i mnogi drugi u domaćinstvu, sve su opasnija po zdravlje čoveka.

Ostali uređaji koji zrače u domaćinstvu su – svi, od fena za kosu do zamrzivača, ali i utičnice i kablovi.

Stručnjaci tvrde da jačina električnog polja i magnetne indukcije opada sa rastojanjem i smatraju da smo bezbedni kad smo na udaljenosti od 50 centimetara od uređaja koji je uključen.

Ukoliko nemate neki od uređaja za neutralizaciju zračenja, stručnjaci takođe savetuju da smanjite broj uređaja, a povećate broj biljaka u domu.

Neke od biljaka koje upijaju zračenja koja su štetna po zdravlje ljudi su: šeflera, aloja, filadendron, senseverija, fikus, dracena, bršljan, hedera, difenbahija.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *