Kako je to biti Deda Mraz?

deda mraz txtEkipa Super radija uspela je da zaustavi sanke i malo porazgovara sa Deda Mrazom. Izvinjavamo se ukoliko je na nečija vrata kasnije zakucao, ali morali smo da ga propitamo jer je Deda Mraz imao izrazit ženski glas.

Dečiju internu kliniku u Nišu  je posetila deci najomiljenija osoba – Deda Mraz! Bili smo tamo i nakon dodele poklona i zabavnog sadržaja za najmlađe uspeli smo da zaustavimo sanke i malo porazgovaramo sa Deda Mrazom.

Malo nas je iznenadio njegov izrazito ženski glas.

Ove godine mi deca često kažu: A Deda Mraze, pa ti si devojčica!, ja ih samo zamolim da čuvaju moju tajnu, da ćute i nikom ne govore, jer u principu nije bitno da li je Deda Mraz muški ili ženski, bitno je da uveseljava decu.

Ispostavlja se da ima u planu muškog kolegu sa kojim bi nastupala, ali još nije našla odgovarajućeg, pa za sad decu uveseljava ovako. Ipak nismo zbog toga bili tu, pitali smo se kako je to biti Deda Mraz.

Posao Deda Mraza je jedan od najlepših poslova na svetu, za mene bar najbolji i najlepši. Posao u kom se jako puno uživa, vredno se radi. To je posao koji ima humanitarni karakter i koji ne može biti naplaćen nikakvim sredstvima. To je prosto nešto što se radi iz ljubavi.

A kako deca reaguju? Ima li onih koji kažu da su im roditelji rekli da Deda Mraz ne postoji i da je to samo osoba u kostimu?

Puno roditelja govori svojoj deci da Deda Mraz ne postoji, međutim ja im kažem da ja jesam neko ko se kostimirao, ali da on zaista postoji, da će doći, ali da ga oni neće videti. U principu deca vole lik Deda Mraza, oni i ako ne učestvuju u igrama ili ne pokazuju na licu oduševljenje, oni se iznutra raduju. Ne samo poklonima već i liku Deda Mraza jer on ide uz Novu godinu, ide uz neke lepe emocije koje donosi taj datum, Nova godina i ostvarenje želja koje nas u njoj očekuje, tako da mališani uvek lepo reaguju, bez obzira da li su u početku stidljivi ili plaču, oni se posle nekog vremena opuste uz Deda Mraza kada vide da je on da im bude lepo sa njim.

A šta je najteže u poslu Deda Mraza?

Pa ništa nije teško. On ima posebne moći kako da u toku jedne noći ili jednog dana obiđe ceo svet, tako da se zaista ne može reći da postoji nešto zaista tepko u njegovom poslu.

A šta Deda Mraz radi kada nije Nova godina? Da li ulazite u još neke likove?

Da, zapravo, kada nisam u ulozi Deda Mraza onda radim sa decom različite projekte. Svi imaju sličan karakter, a to je da se deca zabave, da nauče nešto novo, da se kod njih razvije timski duh i da se podstiče kreativnost.

Deda Mraz je još poručio:

Svi ljudi bi trebali da uveseljavaju decu svaki dan, da ih daruju osmesima i lepim pričama i da im osim poklona pružaju ljubav tokom celog dana, a svako onaj ko može i materijalno da pomogne deci da se priključi ovakvim i sličnim akcijama, bilo da je u pitanju akcija u kojoj Deda Mraz daruje ili neka drugačija, imamo mi u toku cele godine raznorazne aktivnosti kojima možemo pomoći i mališanima i svima onima kojima je potrebna pomoć.

Posle ovog razgovora Deda Mraz i ekipa su nastavili dalje do Kragujevca, koji je još jedan od šest gradova u Srbiji koje će ovaj Deda Mraz posetiti i mališanima u bolnicama ulepšati praznike.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *