Kako izgleda kada robot crta srce?

Roboti tekstČesto čujemo na vestima kako je novi robot predstavljen na sajmu tehnike u nekom evropskom gradu. Međutim ovog petka priliak se pruža i svima koji su u Nišu ili koji svraćaju u naš grad da pogledaju robote koji crtaju srca, kvadar ili pak zvedu.

Mašinsko tehnička škola „15 maj“ domaćin je takmičenja u programiranju lego robota koje je zakazano za petak 27. marta. Direktorka škole Slavica Jukić kaže da su svi zaposledni ali i učenici škole ponosni na ovaj događaj:

Povučeni iskustvom iz prethodnih godina, nadamo se da će i ove godine biti puno posetilaca iz drugih škola i da će svi zajedno videti kako izgleda kada robot crta srce, kvadar ili pak zvezdu.

Osim ekipa iz Niša na takmičenju će se predstaviti i ekipe iz Zaječara, Leskovca i Kruševca, a tri najbolja tima imaju mogućnost da se nadmeću na Nacionalnom takmičenju u Kragujevcu.

Vrata mašinsko tehničke škole „15 maj“ otvorena su za sve zainteresovane koji žele da vide kako se roboti timova nadmeću u crtanju oblika, pronalaženju puta za izlazak iz lavirinta ili sakupljanju crvenih kockica koje moraju da odvezu u magacin. Svečano otvaranje zakazano je za 10 sati u Centralnoj Sali škole.

Gosti emisije Cool presek na Super radiju bili su i učenici škole Nikola Stojanović i Dušan Nikolić, a njihovo gostovanje možete preslušati na ovom linku.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *