Kako da vratite boju „mrtvim zubima“ bez brušenje i stavljanja krunice

zubi izbeljivanje-tekst

Izvor: Dental Spa centar Niš

Avitalni zubi su oni kojima je izvadjen živac iz kanala korena. To su oni zubi koji su lečeni, ili je na njima rađena operacija. Vremenom takvi zubi menjaju boju i postaju primetno tamniji od okolnih „živih“ zuba.

Klasičnim metodama beljenja zuba „mrtvom zubu“ ćete teško vratiti pređašnju boju, jer na njih slabo ili loše reaguju, pa se zbog toga podvrgavaju specijalnim metodama beljenja.

Ove metode se preporučuju ako ne želite da zub brusite i stavljate mu krunicu, za tu namenu bolje opremljene zubne ordinacije koriste specijalne preparate. Ova metoda je uspešna u najvećem procentu, pa nema potrebe za krunicama.

Nakon postizanja željene boje zuba, menja se plomba da bi bila u skladu sa novom bojom zuba. Procedura je apsolutno bezbolna i nema nikakvih kontraidikacija.

Dental Spa

U Nišu se ova metoda primenjuje u stomatološkoj ordinaciji Dental Spa centar iza Elektronskog fakulteta.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *