Kako bi neki delovi Tvrđave mogli da izgledaju uvek?

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Niška Tvrđava je svakako mesto kojim se Nišlije mogu pohvaliti i uprkos pojedinim detaljima, ovo mesto je uvek nezaobilazna turistička odrednica, a za velike kulturne događaje najatraktivnija lokacija.

Iako se javno-komunalna preduzeća trude da ovo mesto zadrži svoje prirodne karakteristike, ali i da se s vremena na vreme pojave neki novi detalji, uvek ima prostora za još neka „doterivanja“.

Ukoliko ste posetili 25. Sajam cveća u Tvrđavi mogli ste da vidite kako izgleda fontana ispod Planinarskog doma kada u njoj ima vode, ili ksko bi izgledalo da nas mostić preko improvizovanog jezerceta vodi u zeleno-cvetnu aleju.

Radnici JKP Gorice napravili su postvku sačinjenu od proizvoda izlagača na sajmu, koja izgleda prilično stvarno, pa je teško poverovati da sadnice ukrasnog bilja nisu zaista posađene. Neke bi tu, po utiscima posmatrača, mogle i da stvarno budu posađene.

Inače, koje su nove tendencije u negovanju ukrasnog bilja, pejzažnoj arhitekturi i aranžiranju prirodnog i veštačkog ceća možete saznati sve do 27. oktobra 2013. do kada je sajam otvoren.

Priznanje za najlepši štand sa dendro materijalom pripalo je “Srbija šumama” iz Beograda, a za asortiman i kvalitet saksijskog cveća cvećari “Emma flowews” iz Požarevca.

Ovogodišnji dobitnik nagrade “Car Konstantin“ za dugogodišnji rad u pejzažnoj arhitekturi i dendro materijala je rasadnik “Jevremović” iz Aleksinca.

Kako bi neki delovi Tvrđave mogli da izgledaju uvek?

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Jedan komentar na “Kako bi neki delovi Tvrđave mogli da izgledaju uvek?

  1. A zamislite tvrdjavu sa tekucom vodom i naravno zelenilom? Da li je tako tesko iskoristiti vodu iz Nisave u 21veku, kada je to bilo „normalno“ hiljadama godina pre? Pored tolikih fakulteta, nema ni jednog intelektualca koji bi dao inicijativu za ogroman broj ne resenih gradskih problema. gde su ta resenja za modernije saobracajnice, savremenu zeleznicu, preko potrebnu kargo, avio luku, pa na kraju i kanal „Morava“ kojim bi „umrezili“ sve profitabilne tranziciske sfere u Pravi brend ovog podneblja.
    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *