Kakav je dogovor između Srbije i Kosova o pravosuđu?

Evropski vodic tekst„Uverena sam da kao Evropljani možemo biti kredibilni globalni akteri samo ukoliko se ponašamo odgovorno u sopstvenom neposrednom okruženju. Naš prioritet je prevazilaženje velikog broja gorućih izazova“ reči su Federike Mogerini, visoke predstavnice EU za spoljnu
politiku i bezbednost.

Shodno tome, u današnjem Evropskom VOdič govorimo o postignutom dogovoru između Srbije i Kosova o pravosuđu, normalizaciji odnosa sa susedima koje obuhvata i pregovaračko poglavlje 35.

Ove nedelje predstavićemo vam članicu Evropske unije koja u svom nazivu nosi reč sloboda i to opravdana zbog ideala za koje se zalagala u jednoj velikoj revoluciji. To je država čiji je ministar spoljnih poslova davne 1950. godine predložio ujedinjavanje u nadnacionalnoj organizaciji, a danas je ta organizaciju upravo Evropska unija.

Na kraju emisije, predstavićemo vam konkurs, koji će vam omogućiti da zajedno sa milionima Evropljana postanete deo evropske fotografske priče

Slušamo se na Super radiju od 14 do 15 sati

Autor emisije: Aleksandar Stamenković

Voditelj emisije: Boban Kocev

Tonski realizator: Miloš Seferović

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *