Kad se spoje škotski folk i rok – zvuči gotovo kao navijačka himna

Runrig je škotski seltik-rok bend osnovan 1973. godine, prvobitno kao bend koji svira na venčanjima. Često njihovu muziku opisuju kao mešavinu folka i roka, a veliki broj njihovih pesama je otpevan na škotskom galskom jeziku.

Pesma „Loch Lomond“ je sa njihovog drugog studijskog albuma (od 14) i vremenom je postala njihov „potpis“ – pesma kojom završavaju koncerte.

Ovo je, inače, škotska narodna pesma prvi put objavljena 1841. godine u zbirci „Vokalne melodije Škotske“ i veruje se da se radi o zarobljenom gorštaku koji žali što, zbog pada u ruke neprijatelju, nikad više neće videti svoju ljubav.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *