Kad nemaš kartu za besplatno predavanje o ljubavi…

pozoristeTxtKrenuli seka i ja malo da prošetamo po varoši. Namera nam je bila da idemo u bioskop, ali zakasnismo.

Nema veze, naša greška. I tako nas trotoar odvede ka Narodnom pozorištu, kad tamo masa sveta, daleko više nego što bi mojoj proceni moglo da uđe u salu. Razmislim malo, pa se poprisetim da tu treba da se održi predavanje o ljubavi akademika Vladete Jerotića. Naravno besplatno.

I onda počinje cirkus, ispred pozorišta. Neki dečko sa balkona viče na okupljene da se raziđu oni bez karata. Kakve sad karte, buni se masa!? Zvižde, psuju, dobacuju, neki čak i prete. Sve ispred zgrade pozorišta. Kažu nije ni bilo karti, besplatno je…

Sad se nameću pitanja ko to sve može da organizuje kulturna dešavanja i javne događaje? Kakav smo to narod kad smo u stanju da se bijemo i psujemo zbog besplatnih stvari?

Mislim, nije da ne bih voleo da vidim da se ljudi tuku zbog kulture, ali sam isto tako siguran da bar dvr trećine prisutnih nema pojma ko je gospodin akademik.

Isto tako se pitam i čemu takva pomama za predavanje o ljubavi? Jesmo li zaboravili šta je ljubav i kako da je pokažemo? Jesmo li zaboravili da se volimo, pa moramo da se tučemo za mesta na predavanju… I tako, prolaze mi još mnoga pitanja kroz glavu, ali da ne davim više. Sad bar imamo lepu temu za filozofsku misao, dok čekamo Super Mesec na nebu…

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *