Jug Srbije obeležava Svetski dan džeza zahvaljujući Nišvilu

Dan dzeza tekst Nis Leskovac Vranje & Bujanovac (Serbia)Svetski dan džeza, na inicijativu čuvenog muzičara Herbija Henkoka, obeležava se širom sveta od 2012. godine. Jug Srbije obeležiće ovaj dan zahvaljujući Nišvil džez festivalu, a publiku očekuju besplatni koncerti.

Niš, Leskovac, Vranje i Bujanovac gradovi su koji će biti počašćeni zvucima džeza u subotu 30. aprila. Nišvil džez festival omogućio je stanovnicima ovih gradova besplatne koncerte, a u cilju obeležavanja Svetskog dana džeza.

Niški džezeri obeležiće ovaj dan u klubu „Feedback“, a za 22 sata najavljeni su nastupi lokalnih sastava „Moba i Naissblue“. Ukoliko ste mislili da će tradicionalni džem sešn biti izostavljen ove godine prevarili ste se, jer nakon zvaničnih nastupa poziv je upućen svim niškim muzičarima koji žele da džemuju na bini kluba.

Kamerna sala Kulturnog centra u Leskovcu verujemo da će biti ispunjena do poslednjeg mesta u subotu. Najavljeni su nastupi učenika džez odseka Muzičke škole „Stanislav Binički“ iz ovog grada, kao i niški sastav „Naissblue“.

Građani Vranja obeležiće Svetski dan džeza sa domaćim sastavom „MJMS Quartet“ i grupa „Tevarbulebra“ iz Niša. Program je zakazan u Sali Omladinskog kulturnog centra, početak je zakazan za 20 sati, a suorganizator je Muzička škola iz Vranja.

Odlični niški sastav „Benny Brickman Band“ i Strangers from South“ iz Bujanovca nastupiće na platou ispred Doma kulture “Vuk Karadžić” u Bujanovcu, a početak druženja zakazan je za 19 sati.

Izgovora nema.

Cena karte za sve događaje je 0 dinara, tako da ovog puta ne priznajemo rečenicu „Skupa su kulturna dešavanja, nema se para, a ja bih baš išao/la“

Vidimo se džezeri u Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu.

 

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *