Još jedan zanimljiv dan bez kupanja u Stolivu

Poletarci u glinamol radionici Foto: Super radio

Poletarci u glinamol radionici
Foto: Super radio

Sinoćnju kišu, koja je počela da pada nakon rođendanske žurke i skečeva vodnika i predvodnika, jutros je radni vod rasterao sve do popodneva.

Međutim, voda nije bila adekvatna za kupanje, tako da su izviđači u Stolivu i današnji dan proveli u kampu družeći se sa svojim izviđačima. Dan je počeo radionicom u kojoj su poletarci pravili suvenire od glinamola, pevale izviđačke pesme uz gitaru, ali uvežbavale i nove kompozicije….Da ne zaboravimo, pravili su se i čvorovi za marame.

I kada su svi očekivali da je to sve za danas, na scenu nastupaju flaše, marmelada, brašno, jaja i igranje u rutmu. Naime, počele su „Igre bez granica“ gde je bilo zanimljivih igrica. U prvoj igrici, izviđači su dobili svoj improvizovani rep napravljen od hemijske olovke i zavezan konopcem. Svoj „rep“ morali su da ubace u grlić staklene flaše ukoliko žele da njihov vod bude što bolji.

Nakon staklenih flaša na red su došla i jaja, i to sigurno bar 20-ak. Ne, nisu se kuvala jaja, niti se pripremalo neko jelo, već su letela na određenoj razdaljini. Po dvoje takmičara iz svoje ekipe dobacivala su se živim jajetom, ali se ujedno i udaljavajući jedan od drugog. Jaja su letela i po desetak metara.

Oni kojima se svidela marmelada za doručak, mogli su i u igrama da uživaju u ovoj poslastici. Naime, sledeća igra od njih je zahtevala da poližu marmeladu iz tanjira, naravno ne koristići ruke, a kasnije i da oduvaju brašno iz čaše. Za kraj, svi su i pokazali svoja plesačka umeća, u razigranoj igrici kada su na segmente čuli pesme različitih žanrova i ritmova, te se u jednom trenutku od đuskanja moglo videti i kolo.

Mlađi i stariji izviđači prave čvorove za marame Foto: Super radio

Mlađi i stariji izviđači prave čvorove za marame
Foto: Super radio

Raspoloženje se popravilo na trenutak, kada je ogrejalo sunce i svi krenuli na plažu. Međutim, voda nije bila dovoljno topla, te su se izviđači odmah organizovali. Krenuli su u obilazak Stoliva i sa svojim rančevima, vodom i po kojojm čokoladicom, šetnja je mogla da počne.

Poslednje veče „Letovanja pod zvezdama“ završiće se žurkom pod nazivom „Crno – bela žurka“, a šta će biti, pratite na našoj FB stranici, jer ćemo slike redovno ažurirati.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *