Jedan „Laki komad“ uskoro u Akademskom

Akademsko pozorište SKC-a Niš je jako aktivno amatersko pozorište. Bez obzira na ovaj prefiks „amatersko“ njihov rad daleko je od toga. Brojne nagrade na festivalima širom zemlje i regiona taj kvalitet dokazuju.

Prošle godine postali su i član IUTA-e, svetske organizacije pozorišta, što im je otvorilo neka nova vrata, pa su pre par nedelja učestvovali na festivalu „RITU 36“ u Liježu u Belgiji.

Sada pripremaju predstavu „Laki komad“ čija nas pretpremijera očekuje 21. marta, a premijera dan kasnije. Sa „Lakim komadom“ ista je situacija kao i sa „amaterskim“ pozorištem – nije ga ni malo lako spremiti. O tome su u emisiji Coolminacija u subotu govorile naše gošće Ema i Natalija, srednjoškolke kojima će ovo biti jedna od prvih predstava na kojima rade.

Razgovor sa njima poslušajte u nastavku:

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *