Je l’ biste se vi kladili na vas?

Do doma Vojske?

-A to večeras ima neka priredba?

-Koncert Massima Savića.

-A vi slušate njega? Obično ga voli starija populacija.

Iskrcasmo se iz uz ove reči iz taxija. Rasprodat koncert značio je ujedno i da ćemo morati da pričekamo da bismo bez numerisanih mesta, uz novinarske akreditacije, naći stolicu. Spazim jednu slobodnu, rezervišem pogledom, kad eto neka gospođa s bundom dođe do nje. Spazim drugu, opet se neki elegantan mantil locira tu. Svetla su se gasila, a dva slobodna mesta koja smo zauzeli, ipak su pripadala sredovečnom bračnom paru, pa sam tako otpočela koncert u stilu „stajaću dok noge me ne zabole“.

„Ovaj prostor kad bi se renovirao sigurno bi izgubio svoju draž…ali verujem da bi dobio na nekim drugim kvalitetima“, rekao je Massimo.

Biće nekad i to. Prvo Kazandžijsko da završimo.

Cena karte za Massimov koncert bila je 1500 dinara za parter, 1200 dinara za balkon što je, da podsetimo, cena koja premašuje mnoge radne dnevnice u ovom gradu. Neko ko je u svom poslu izvrstan kao Massimo, sa takvim vokalnim sposobnostima, čistom poezijom od tekstova i vrsnim muzičarima u bendu, ima puno pravo da toliko i naplati uživanje u svojoj interpretaciji. Zadruga i Farma su npr. za dž. I kursadžije isto. No, nisam htela da nekulturi izgovore tražim. Uostalom, ima u našem gradu i kvalitetnih sadržaja za 100 dinara. Životni standard i statistika kao da su bili van sale na ta dva sata. Njegovo poštovanje ljudi, od kojih su neki verujem radili 8 sati, možda posao koji ne vole, možda morali da slušaju nadr…ndanog šefa, da bi sebi priuštili dva sata umetnosti, odjeknulo je salom.

„Hvala što ste izdvojili nešto svoje da večeras budete ovde.“

Pored Massimovih ljudskih, salu su ispunili njegovi vokalni kvaliteti. A kad je snop svetla kao početak pesme pao samo na klavijaturistu, verujem da bi se neki okasneli posetilac, koji bi ušao tada u salu, zbunio misleći da je došao na koncert klasične muzike.

Komentarišući svađu iz rijalitija, na koju je naleteo na TV-u, Massimo je dodao kako misli da će doći vreme kada će ljudi snimati sebe kako vrše nuždu i to javno objavljivati. No, da se bez obzira na sve ove krahove morala, on ipak „kladi na nas“. Pored ove nizali su se hitovi i „Iz jednog pogleda“, „Stranac u noći“, „Zar više nema nas“.

Nada da će neko možda ranije izaći sa koncerta i da ću se udobno smestiti, napustila me pred bis. Sve i da je ovog puta bilo besplatnih i poedeljenih karata, otišle su izgleda u prave ruke. I da Massimo kad kladi se na nas, može poveći ulog da stavi.

Tekst pripremila: Petra Nešić

Fotografije: Milan Stevanović 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *