JAZZ EUPHORIA kreće sutra!

13. Internacionalni susret džez muzičara “NAISSUS JAZZ” startuje u četvrtak, 1. Novembra, u aleksinačkom Centru za kulturu i umetnost, kao predfestivalsko veče, koje će se odmah sutradan nastaviti u Narodnom pozorištu u Nišu, sa propratnim aktivnostima u Galeriji Sinagoga i kafe baru Julijan Djupon.

Kako organizatori kažu, iako je sve u znaku baksuznog broja 13, sve do sada je prošlo u najboljem mogućem redu.

“Lično bih voleo da Niš ima 12 festivala godišnje. A kako i zašto zavoleti džez  – pa to je najveći fenomen 20. veka, od koga su nastali svi muzički stilovi.”, kaže Branislav Miljković, džez promoter i autor knjige “Kako i zašto zavoleti džez”.

Njegova knjiga je samo uvertira u raznovrsan program 13. Susreta džez muzičara, koji će, kako kažu, prštati od susretanja i preplitanja kulture, tradicije i ponovnog isplivavanja u džez vode. U okviru Naissus jazz fest-a će 3. i 4. novembra  od 10h u Galeriji Sinagoga eminentni muzičari održati stručna predavanja pod nazivom “Kako i zašto zavoleti džez”, pričati i o improvizovanoj muzici u sistemu obrazovanja, a sve to u saradnji sa Centrom za doživotno učenje Fakulteta umetnosti u Nišu .

Big Band RTS-a će započeti ovu džez euforiju, otvarajući festival u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu, koji je dao najveću podršku pri nastanku prvog festivala 1981. Godine, a sutradan nastupaju na prvoj festivalskoj večeri u Nišu u Narodnom pozorištu. Drugog dana od 20h očekujemo ST Fusion, fuziju i miks neverovatnih i naizgled nespojivih kultura,a poslednjeg dana festivala od 21:30h Baptiste Herbin International Quartet.

ST Fusion Band nastupa 3.novembra

Nakon mejn stejdža, kako smo mi to navikli i volimo da kažemo, selimo se u Generala Tranijea 13 i Julijan Djupon i nastavljamo 13. džez susrete, gde će svake večeri program upotpuniti mlade niške snage džez muzike Coffe shop band i Niški Jazztet.

Za sve one koji svoje karte još uvek nisu obezbedili, pojedinačne ulaznice su 900 dinara, a komplet 2000 i mogu se naći na blagajni Narodnog pozorišta, Julijanu Djuponu i Kafe Truba.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *