Izviđači brodom plovili do Tivta

Izviđači tekst

Karaoke žurka raspevala je i razigrala sve izviđače

Izviđači smešteni u Taboru Stoliv, koji provode svoje „letovanje pod zvezdama“ poslednji dan u nedelji zaokružili su lepim druženjem na brodiću i u Tivtu.

Nakon sinoćne raspevane karaoke večeri (kako to i dolikuje jednoj ovakvoj žurci), i odmora usledio je novi dan u taboru Odreda izviđača „Lola“ u Stolivu. Skoro puna dva sata, izviđači su pevali svoje omiljene pesme na Kulturno – zabavnom programu u subotu uveče, a ovo druženje je zaokruženo i folklorom kada su se svi uključili i odigrali, na svoj način, kolo.

Jutro, kao da su svi jedva čekali, naročito zbog sunčevih zraka koje su sve izviđače probudili već sa svojim prvim naziranjem. Nakon podizanja zastave, podele aktivnosti i doručka sve je bilo spremno za kupanje u moru. Igre na vodi su neizbežne, ali i dobar ručak koji je usledio odmah nakon kupanja. A nakon ručka još jedno lepo iskustvo za sve taboraše, vožnja brodićem do Tivta.

Grad smešten na jugu Crne Gore u Boka Kotorskom zalivu izazvao je oduševljenje izviđača, koji su odmah krenuli u šetnju akko bi obišli svaki ćošak ovog grada, a

Brod "Jadran" u Tivtu svojom lepotom zadivio je i izviđače

Brod „Jadran“ u Tivtu svojom lepotom zadivio je i izviđače

aparate je osim brojnih plovila pokraj luke izazvao i broj „Jadran“. Ovaj brod izgražen je u Hamburgu, u brodogradilištu „H.C.Stulscken Sohn“, a prionut je na more 25. juna 1931. godine, dobivši tada ime koje je zadržao do današnjih dana. Iako je ovo najstariji brod u crnogorskoj mornarici, „Jadran“ izaziva najviše pažnje i divljenja.

Nakon skoro dvočasovnog razgledanja Tivta, dva brodića u i vratila izviđače koji se u svom kampu pripremaju za još jedno druženje na KZP-u. A večeras su na „meniju“ prezentacije tabora, kao i igre asocijacije.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *