Između korica vašeg detinjstva

U poslednje vreme je jako popularno da svačija omiljena knjiga bude „Mali princ“ Antoana de Sent Egziperija. Neko je nekad rekao da je ta knjiga previše dubokoumna da bi je samo deca čitala i da deca u uzrastu u kom je to lektira i ne mogu da pojme sve ono što u knjizi piše. Postala je nešto kao hipsterska Biblija.

Kvalitet „Malog princa“ ne osporavamo, ali ovaj put želimo da vas navedemo da se setite i nekih drugih knjiga iz detinjstva koje su vas inspirisale bilo u igri, bilo u životu, koje su na vas ostavile utisak tako da se i sad sećate naslova, nezavisno da li se sećate radnje. Da svom detetu preporučite bar još jednu knjigu (osim „Malog princa“ 😉 ).

U to ime, danas nam u goste dolazi Lela Stojanović, niška pesnikinja za decu, spisateljica i dramski pisac. Njenu knjigu „Vesela veštica Nika“ izdala je Laguna, a nešto više o čitavom iskustvu pisanja za decu imaćete prilike da čujete u našoj emisiji.

Rubrika „Knjiga ili film“ vodi vas na granicu SAD-a i Meksika, u okršaj opisan u delu „Nema zemlje za starce“ Kormarka Makartnija i istomenom filmu braće Koen. Brza akcija ili kritika društva – šta vi mislite?

A kad smo kod knjiga koje ostavljaju utisak, Meša Selimović je nezaobilazan, pa i njegovo delo proučavano u lektiri „Derviš i smrt“, o kome govori Ana Nikolić.

Puno razloga da danas od 18 sati budete uz Super radio i ovo kišno popodne obogatite sa par dobrih ideja za ušuškavanje između korica.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *