Izlet do Lukovske banje i uspon na Tresku

KopaonikPlaninarsko alpinistički klub „Mosor“ iz Niša, ima preslog za vas kako da provedete nedelju 23. mart. Ljubitelji prirode vam predlažu organizovan izlet do Lukovske banje i pešaku turu do vrha Treska (1439 m) na Kopaoniku.

Do vrha će planinari krenuti od crkve Sveti Mina iz 16. veka koja se nalazi u selu Štava nadomak Lukovske banje. Za oko 3,5 sata laganog hoda planirano je da se savlada staza od oko 8 km. u jednom smeru koja vodi do vrha Treska.

Put od crkve do vrha planinare će voditi kroz zaseoku Željevo, prevoja Suva česma na 1131 metar nadmosrke visine, grebena ka Velikoj Skoronji itd. Ono što svi ljubitelji planinarenja vole jeste i dobra vidiljivost, jer ukoliko ona bude dobra moći će da se vidi i Pančićev vrh, Pilatovica, dolina Štavske reke, Željevac.

No da vam ne otkrivamo sve detalje, vaše je samo da ponesete dobro raspoloženje i fotoaparat kako bi zabeležili sve prirodne lepote.

Međutim, planinari uvek imaju i svoje preporuke koje glase:

“Poneti slojevitu odeću i gojzerice, kapu, rukavice, rezervnu odeću i obuću nakon uspona (koja će stajati u autobusu), ali i hranu i minimum 1,5 l vode“.

Troškovi puta iznose 800 dinara, a prijavljivanje je moguće na brojeve telefona vodiča:

063 484 139 ili 066 484 139 – Igor Radosavljević

064 538 14 22 ili 063 414 836 – Dragan Mitrović.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *