Izabrani najbolji čitalački dnevnici

ja imam talenat, talenat za čitanje

Niška Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ izabrala je najbolje čitalačke dnevnike, kao rezultat konkursa    „Ja imam talenat, talenat za čitanje“ koji je organizovalo dečije odeljenje biblioteke.

Od stotinu pristiglih radova na adresu biblioteke, nagrađena su 33 bronzanim, srebrnim i zlatnim medaljama.

Škole iz Niša koje imaju najbolje čitaoce, autore čitalačkih dnevnika su: „Stefan Nemanja“, „Ivo Andrić“, „Car Konstantin“, „Ćele Kula“, „Dositej Obradović“, „Čegar“, „Branko Miljković“, „Miroslav MIka Antić“.

U kategoriji najboljih autora dolaze i učenici škola „Stevan Sinđelić“ iz Kamenice i „9. oktobar“ iz Prokuplja.

Od 13 najboljih autora, žiri je u subotu 26. januara proglasio Saru Kovačević, učenicom Osnovne Škole „Miroslav Mika Antić“ apsolutnom pobednicom. Mira Cerović Tasić, koordinatorka ove akcije kaže da je „cilj konkursa „Ja imam talenat – talenat za čitanje“ stimulisanje dece i mladih na čitanje i kreativno izražavanje doživljaja pročitanog“.

Drugi po redu konkurs završen je u Narodnoj biblioteci i uz monolog „Seljanka u varoši“, stihove pesme „Rodio se Konstantin Veliki“, a svojim pesmama „Ja imam talenat – talenat za čitanje“ i „Molitva“ pesnikinja Miljana Ignjatović Knežević započela je i završila program priredbe.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *