Istorija Niša kroz dnevnike, pisma, putopise i memoare

zapisi o NišuKroz dugu istoriju Niša ljudi različitih interesovanja i profesija zabeležili su tekstove o našem gradu. Milan Ranđelović, niški istoričar, sakupio je 133 takva teksta iz vremena od 269. do 1877. godine,  i objavio ih u izdanju „Medivesta“.

Knjiga je, po rečima autora, namenjena i stručnjacima i laicima, ali, kako je istakao za i studentima, jer obuhvata mnoge izvore za koje kaže da je u vreme kada je on studirao istoriju želeo da budu objedinjeni.

Promocija ove knjige održaće se u četvrtak 7. maja, u čitaonici Narodne biblioteke „Stevan Sremac“, sa početkom od 19 sati.

Na promociji će, osim priređivača, učestvovati i recenzenti dr Dalibor Velojić o dr Aleksandar Stojanović, kao i izdavač Milan Todorović. U ulozi naratora biće Davorin Dinić, autor fotografija koje su spojile stari i novi Niš.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *