Irish Stew of Sindidun položio još jedan ispit u Nišu!

Irish Stew u Nišu možda već šesti ili sedmi put. Mislim da je tačno deset godina od kako sam ih prvi put slušao, i to je bilo na festivalu piva u Nišu.

Bend koji iza sebe ima dobar staž, uigranu ekipu i sjajnu energiju.

Sinoćni koncert me je oduševio jer su izbor pesama, njihov redosled i energija koju je bend preneo imali neku posebnu draž. Malo sam se vratio kroz sećanja i na neke prethodne koncerte Irish Stew-a gde sam se proveo fenomenalno.

Sinoćni koncert je imao akcenat na brže pesme, uz dve ili tri balade jer moraju ljudi da odmore bre malo.

Predstavljene su i dve nove pesme, od toga jedna ima spot i zove se „Heavier than Sin“ i pokazuje nam da Irish Stew ostaje na svom dobro utvrđenom putu u smislu stila koji sviraju, dakle akcenat na tradicionalni irski stil. Zamerku imam samo jednu a to je što nisam čuo bendžo na koncertu ali ajde, pustiću to da prođe.

Đuska, igranka, pivo, društvo – šta će ti više da se dobro provedeš, a pogotovo na koncertu irske muzike.

Irish Stew položio još jedan ispit u Nišu!

Iskoristio sam priliku da postavim par pitanja Bojanu Petroviću, pevaču i frulašu Irish Stew-a a evo šta smo ćaskali:

SR: Utisci o Nišu i publici ovde, s obzirom da dolazite već šesti – sedmi put ja mislim?

Bojan: Kad god me pitaju za Niš ja volim da kažem da ovde ne važi ono „što južnije to tužnije“. Ne samo Niš nego i generalno na jug kad dolazimo – što južnije to veselije. I volimo stvarno da dođemo ovde i znamo da nije sjajna situacija, ali uvek se trudimo maksimalno i uvek ćemo da gledamo da dođemo.

SR: Reci mi o novom albumu nešto, skoro ste izbacili singl. Šta možemo da očekujemo na novom albumu?

Bojan: Jako mi je teško da ja to procenim jer sam subjektivan. Ali to je Irish Stew koji ste imali prilike da čujete i do sad, mada opet…svaki album je na svoj način malo drugačiji pa će i ovaj imati to nešto svoje. Mene lično dosta podseća na prethodni album ali opet ima nešto svoje, neki svoj fazon. Ostavio bih ipak publici da to proceni kad album izađe jer publika je najobjektivnija, hehe.

Ukoliko vas interesuje kako je izledao koncert iz ugla fotografa Nebojše Mijajlovića kliknite ovde. 

Tekst i intervju priredio: Aleksandar Mitić.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *