Introspekcija u Dnevnoj sobi

Otvaranje izložbe fotografija „Introspekcija“, Kristine Đurđević i Mile Teokarević biće održano večeras od 20h u kafeu „Dnevna soba“. Postavka će biti izložena do 31. marta 2019.

Ovom serijom fotografija mlade umetnice želele su da naglase ne samo puki akt i erotizam, već dublje emotivno stanje žene, njenu samospoznaju (introspekciju). Fotografije su lirskog karaktera i naglašavaju duboka emotivna stanja i različitosti, koje nas čine unikatnim.

Kristina Đurđević je studentkinja druge godine Fakulteta Umetnosti u Nišu. Završila je srednju Umetničku školu, odsek grafički dizajn, takođe u Nišu. Volontirala je kao fotograf ,, Press-a“ na Nišvill-u 2018. Izlagala je na grupnoj izložbi fotografija ,, Nis iznutra“ u Deliju, 2015. godine. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom i fotografijom. Učestvovala na brojnim konkursima likovnog karaktera.

Mila Teokarević, studentkinja Fakulteta Umetnosti u Nišu, završila je Gimnaziju, društveno-jezički smer u Leskovcu. Volontirala je kao fotograf ,,Press-a“ na Nišvill-u 2018. Učestvovala je u snimanju dokumentarnog filma ,,Vrapci i deteline“, projekat Aleksandra Teokarevića za ,,Fakultet Dramskih Umetnosti“ u Beogradu. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom i fotografijom.

Njih dve su u subotu bile gošće u emisiji „Coolminacija“ i rekle nam više o svom stvaralačkom procesu, te pozvale slušaoce na otvaranje izložbe.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *