Internet of things na EESTech Challenge-u

EESTech Challenge je studentsko takmičenje čiji će pobednici svoje znanje u povezivanju kućnih aparata uređaja sa mobilnim telefonima (popularno „Internet of things“) oprobati protiv vršnjaka na evropskom nivou na Challenge-u u Minhenu.

Ovaj „izazov“ biće održan od petka do nedelje (15.-17. marta) na Elektronskom fakultetu, a timovi se sastoje od studenata Visoke tehničke škole Elektronskog i Mašinskog fakulteta. Timovi od po troje takmičara radiće na razvijanju tehnologije „Internet of Things“, koja omogućava da se elektronskim uređajima upravlja na daljinu (čuveni primer „Zaboravila sam da isključim ringlu pre nego što sam izašla!“).

Više o procesu takmičenja, onome šta očekuje pobednike, kao i aktivnostima u narednom periodu, rekla nam je Anđela Stoiljković, članica udruženja EESTech LC Niš u emisiji „Coolminacija“. Poslušajte na linku:

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *