International Jazz day by Nišville – 10 koncerata u četiri grada

Nišvil džez festival će i ove godine tradicionalno, osmi put za redom obeležiti Svetski dan džeza u utorak, 30. aprila, koncertima u dve države i četiri grada! Pored programa u Srbiji, Nišville će se za International Jazz Day“ predstaviti i u Tirani, glavnom gradu Albanije.

Koncerti će biti održani u sledećim gradovima: Dimitrovgrad, Bujanovac, Tirana i Niš. Nišvil će u svim gradovima predstaviti bendove sa niške džez, bluz i world music scene, a u pomenutim gradovima priključiće im se i domaći muzičari da bi se oficijelni program spontano pretvorio u jam session, što po tradiciji predstavlja poseban užitak za publiku, ali i za muzičare na bini.

Ovom prilikom, u Tirani će gostovati niški etno jazz sastav Jazzotheria u hotelu Ragner; u Domu kulture u Dimitrovgradu nastupiće bluz-rok bend Kolege, a u Domu kulture u Bujanovcu sviraće world music sastav Irish Clovers. Svi programi počinju u 19:30h.

U Nišu će u utorak, 30. aprila od 13h biti održan matine koncert ispred Nišville Jazz Muzeja u Tvrđavi, gde će nastupiti sledeći bendovi: Nišville Youth Orkestra, South Rail Messengers i Sirius A Dis Orkestra.

Celovečernji program u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu Feedback, sa početkom od 21h. Nosioci programa biće niški jazz fusion sastav Stone Heads, a nastupiće i poznati uigrani dvojac DJ Master Flow iz Novog Sada i DJ Loptica iz Niša. Po tradiciji, predviđen je i jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari  jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca.

Ovom prilikom pozivamo muzičare svih generacija da se pridruže proslavi Svetskog dana džeza, da ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe koja po običaju kroz spontano „džemovanje“ donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici.

Za sve programe povodom međunarodnog dana džeza, ulaz je besplatan!

Poslednji dan aprila proglašen je od strane UNESCO-a, a na inicijativu Herbija Henkoka, za Internacionalni dan džeza. Obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *