Inspiracija, zabava i diskusija – Džedajkon 2018!

Prošle godine „nabasala“ sam na Džedajkon maltene naslepo. Ono što sam tamo zatekla – zateklo me je.

Prema mom iskustvu, kada udruženje ljubitelja bilo čega prvi put organizuje svoj događaj, to uvek deluje delimično nespremno, nedovoljno promovisano, nedovoljno posećeno, uvek neki deo ozvučenje „zaškripi“, neki deo programa kasni… Takve stvari.

Ovo NIJE bilo tako! Organizacija je bila na nivou, svi paneli počinjali su na vreme, sva mesta u publici popunjena, diskusija živa i zanimljiva. Ozvučenje je bilo savršeno, kao i osvetljenje, a voditelji glavnog programa – rođeni za tu ulogu!

Ovo je tekst koji sam tada napisala, a godinu dana kasnije sigurna sam da će dvodnevni Džedajkon biti još uspešniji!

Prednovogodišnji vikend rezervišite za Konvenciju popularne kulture, fantastike i digitalnih tehnologija – Džedajkon 2018!

Ono što nas očekuje 29. i 30. decembra u Oficirskom domu je program podeljen na tri dela:

  • Glavnu binu (SveMir stage) gde će centralno mesto zauzeti Jedi Talks i panel „Deca, roditelji i digitalna galaksija“
  • Panel room sa stručnjacima iz oblasti popularne kulture, književnosti i filma; i
  • “Never Grow Up” sala ​​kojoj i samo ime kaže da će biti najzabavniji deo Konvencije!

Od osoba aktivnih u zajednici koje će svoje iskustvo i pozitivnu energiju proširiti kroz ​JediTalks program​​, preko predstavljanja knjiga, filmova i predavanja o popularnoj kulturi, takmičenja u cosplay-u, karaoke pevanju, do body art-a i turnira u video igrama (LoL i PES), na Džedajkonu će se naći ponešto za svakog ljubitelja popularne kulture i fantastike.

Jedna od najzanimljivih atrakcija ovogodišnjeg Džedajkona biće i ​igra u virtuelnoj realnosti Beat Saber​​, za koju već sada vlada ogromno interesovanje.

I ove godine, Džedajkon ima i svoju humanitarnu stranu: „ulaznice“ za posetioce mlađe od 7 godina biće knjiga ili igračka, koje će kasnije  biti donirane socijalno ugroženim sugrađanima, kao i deo profita od ulaznica za starije – 600 dinara za oba dana i 400 dinara za jedan dan.

 

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *