„Imam želju da promenim svet“ – Jovan Milić

U punoj sali Niškog univerziteta u sredu je promovisana knjiga ,,I siromašni imaju san“ autora Jovana Milića, studenta Mašinskog fakulteta i osnivača humanitarne organizacije „Nađi Raula“.

Jovan Milić je mladić u čijem detinjstvu život nije znao da miluje.

Iako je ova knjiga njegova autobiografija, mnogi, pogotovo mladi, mogu da je razumeju kao svoju. Razlika je samo što je on priznao siromaštvo, a mnogi ga se stide. Knjiga govori o njegovom odrastanju u teškom siromaštvu, ali i o njegovom uspehu tokom školovanja.

Kako se navodi u pozivu, knjiga je „priča o nama kakvi jesmo i priča o nama kakvi treba da budemo“. Jovan Milić je na svom fejsbuk profilu istakao i da ova knjiga nije lična promocija. Deo prihoda od prodaje knjiga ići će Centru „Mara“ u Nišu.

„Svrha knjige nije promocija, već motivacija onih koji danas žive teško da jasno i glasno kažu da im je potrebna pomoć, da ne žive na marginama kao što je to činila moja porodica“.

Osim autora knjige, o Jovanu su pričali Hadži Ivan Redi, Tamara Kučan ispred izdavačke kuće ,,Urban Art“ i prijatelji Jovana Milića.

Treba se ugledati na Jovana Milića, na jednog mladog čoveka koji ima san da promeni svet – to je bila poruka svakog govornika na promociji knjige.

Ovo se najbolje moglo čuti u završnom govoru Hadži Ivana Redija. Posle priče o upoznavanju sa autorom knjige na više jezika izgovorio je ,,Ja sam Jovan“ čime je završio svoje izlaganje.

Sa 22 godine može se ispričati teška priča o odrastanju, mnogo puta već ispričana u Srbiji. Na žalost, ne čuje se svaka priča ovako daleko, možda iz tog razloga što nije svako dobar u pričanju.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *