Ideje vredne širenja

1398118_674103435947841_747414507_oTEDx se vratio u Niš. Posle dve godine pauze održana je druga po redu TEDx konferencija na kojoj su mladi ljudi željni boljeg života predstavili svoje ideje alternativnog načina života. Ideje vredne širenja.

Događaj koji je zbližio sve učesnike, počev od onih koji su vas sa osmehom dočekivali na ulaznim vratima Pozorišta lutaka, preko samih organizatore, govornika i njihovih pratioca. Konferenciju je otvorio Borislav Blagojević u potrazi za generalistima, čovek sa velikim iskustvom u grafičkom dizajnu, projektovanju i programiranju, a zatvorio pipularni niški pisac Dejan Stoiljković sa savetima kako postati superheroj. Na konferenciji su još nastupili redom Tamara Kovačević i Srđan Dakić koji su nam opisali nesvakidašnje putovanje u Mongoliju. Sanja Knežević nam je pričala o seoskom turizmu u Srbiji, i o ostvarenju svojih snova.

Profesor matematike iz Niša Saša Popović predstavio je svoj projekat besplatnog i neformalnog obrazovanja za učenike osnovih škola preko interneta, dok je Mirjana Uzelac Filipendin objasnila kako funkcioniše zelena gradnja. Prvi blok u kom su nastupili Bosislav, Tamara, Srđan i Sanja nosio je naziv nesvakidašnji poduhvat a drugi između redova. U svakom bloku prikazano je i par video klipova sa inostranih Tedx konferencija.

U trećem bloku pod nazivom budi drugačiji nastupili su Ivan Minić, Dragan Varagić,  srpski internet magovi kao i njihov mlađi kolega Branisla Đurić. Jedina dama u ovom bloku bila je Ana Divac rukovodilac „Ana i Vlade Divac“ fondacije.

Na samom kraju ovog nezaboravnog dana pred publiku su izašli, Kristina Ivšić koja je predstavila putničku kuću, Eško Kurtić crtač grafita koji želi bojom da pobedi sveopšte sivilo u kojem se ovaj grad i država nalaze i već pomenuti Dejan Soiljković.

Organizatori su pokazali kako se na jedan kvalitetan način može ogranizovati jedan događaj, kao i da je dobra volja ključ uspeha.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *