Ideje vredne širenja – Sledeći nivo

tedx-podeli-idejuNakon nešto više od godinu dana u Nišu će se ponovo održati TEDx konferencija. Datum održavanja je 23. maj 2015. godine, a lokacija će i ovog puta biti Pozorište lutaka.

TED je neprofitna organizacija posvećena širenju neverovatnih i inspirativnih govora, iskustava i ideja. Prva TED konferencija održana je pre 25 godina u Kaliforniji i od tada se tradicionalno organizuje u Americi tri puta godišnje. Kako bi ideje za koje se TED zalaže postale dostupne publici širom sveta, ova organizacija dodeljuje licence za organizovanje sličnih događaja.

Tako je nastao TEDx, pri čemu je x = nezavisno organizovani TED događaj. Inače, TEDx u našoj zemlji je, pored Niša, organizovan do sada u Beogradu, Zemunu i u Novom Sadu.

Organizacioni tim konferencije čine studenti različitih fakulteta sa Univerziteta u Nišu,  a partnersku podršku im pruža  ,,Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST’’ iz Niša. Ovogodišnja konferencija u Nišu se organizuje pod sloganom ,,Sledeći nivo’’.  Jelena Kostov, nosilac TEDx licence za organizovanje događaja, objavšnjava:

Temu smo odabrali zato što je ovo druga TEDxNiš konferencija koja se organizuje uz podršku članova studentske organizacije BEST Niš. Ovu saradnju kao i organizaciju samog događaja težimo da podignemo na viši nivo kroz širenje ideja za koje se TEDx zalaže.

Trenutno je otvoren konkurs za govore kojima se prezentuju nove ideje. Pobednik ovog konkursa će imati priliku da predstavi ideju na samoj TEDx konferenciji, među ostalim govornicima.

Predstavnik organizacionog tima, Mina Mitić, jutros je bila gost našeg jutarnjeg magazina „Zakasni i pojačaj“, te ako niste bili u mogućnosti ovde možete preslušati razogovor i čuti detaljnije informacije trenutno aktuelnom konkursu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *