Humanitarna akcija za prikupljanje odeće u Centru “Mara”

U Centru „Mara“ u toku je realizacija humanitarnog projekta oslikavanja murala kao i prikupljanje garderobe za štićenike pomenute institucije. Svi zainteresovani građani dobre volje mogu učestvovati doniranjem odeće do subote 26. januara u 12 časova.

Dobrotvorni Svetosavski bal ove godine prikuplja sredstva za opremanje senzorne sobe Centra za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju „Mara“, a svi građani Niša pozivaju se da donacijom neoštećene, čiste garderobe učestvuju u još jednoj akciji za pomenutu instituciju.

Milica Kostić i Jelena Krstić već rade na oslikavanju murala u Centru „Mara“ sa ciljem oplemenjivanja novih prostorija u kojima štićenici centra svakodnevno borave, a ovaj projekat će upotpuniti i humanitarna akcija koju su pomenute umetnice osmislile. Sličan projekat uspešno je realizovan u Domu „Duško Radović“ gde štićenici Doma uživaju u oslikanim prostorijama, a kako umetnice navode, ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške Mladih ambasadora, Resurs Centra – Niš, kao i grada Niša koji je ovaj projekat podržao i finansirao.

„Našem gradu su neophodni osvešćeni mladi ljudi koji kreativnim projektima i humanitarnim radom mogu da probude ovo uspavano društvo“, navodi Milica.

Svi zainteresovani garderobu mogu dostaviti osoblju u centru „Mara“ radnim danima do 16 časova i u subotu 26.januara do 12 časova, kada će mural biti otkriven za javnost, a u njemu će svakodnevno moći da uživaju štićenici centra „Mara“.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *