Human fest – poznati rokeri okupljeni oko humanog cilja

 

U današnjem vremenu se, više nego ikada pre nameće potreba da značenja reči „građansko“, „odgovornost“, „aktivizam“ – izgovaramo sa velikim znakom uzvika. Često, izgovarajući ih, nismo sasvim sigurni šta te reči zaista znače. Ali i ta nesigurnost je, na neki način (zapravo, na mnogo načina) stvar, potreba i problem današnjeg doba. Jedino smo sigurni da se svi ti pojmovi u praksi primenjuju sa akcentom na „razvoj“, „doprinos“ i „unapređenje“.

Ali suština je da o tome ne treba nikada govoriti bez konkretnog, opipljivog primera.

Konkretno, opipljivo i sasvim primenljivo jeste združiti kulturu, umetnost, zabavu i istoriju u jedan humani cilj. Tako nešto žele da postignu vlasnici niškog kafea „Vožd“. Naime, došli su na ideju da 15. i 16. septembra, na platou kod Vrežinskog bazena organizuju „Human fest“, muzičku manifestaciju čija je svrha prikupljanje sredstava za niški Klinički centar. Ujedno, ovaj događaj ima za cilj i da bude jedan vid obeležavanja stogodišnjice proboja Solunskog fronta.

Po ceni ulaznice od 500 dinara moći ćete da uživate u izvedbama kultnih i šire poznatih bendova kao što su: Riblja Čorba, Neverne bebe, Totalni klošari, Penthouse band, Danijel Kajmakoski, En Passant, Free Fall (veterani 63. Padobranske brigade), Opposite Way, Pop Herc Karo bend i uz sve to, naravno, biće mesta i za goste iznenađenja.

Organizatori kažu da se nadaju da će ova akcija svima tačno objasniti šta znači ona stara: „misli globalno, delaj lokalno“.

Razmislite i vi, pa udružite želju da pomognete viši cilj sa željom da se dobro zabavite.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *