5 načina da se brzo rešite opekotina od sunca

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Najviši indeks UV zračenja je između 11 i 16 sati pa se u tom period ne preporučuje sunčanje, bilo na bazenu, jezeru ili moru. Takođe, da biste se zaštitili od opekotina trebate se redovno mazati sredstima sa zaštitnim faktorom. Ali ukoliko niste poštovali ova pravila, postoji mogućnost da ste dobili opekotine na koži. I šta sad?

Čaj od kamilice
Rashlađeni čaj od ove biljke koristite tako što natopite krpu i stavite je na izgorelo mesto. Takođe možete stavljati i rashlađene kesice čaja.

Krastavac

Ohlađeni krastavac izmiksajte tako da dobijete gustu kašu, a zatim je nanesite ravnomerno po koži. Još jednostavniji je način da krastavac iseckate na kolutove i staviti na kožu.

Krompir

Svež krompir koristite na isti način kao I krsatavac.

Hladno mleko ili jogurt
Hladna obloga od mleka ili jogurta pomaže kod smanjenja toplote tela i stvara sloj proteina, što pomaže u procesu ozdravljenja. Masnoće u mleku i jogurtu pomažu u zadržavanju vlage,  pa nemasno mleko ili jogurt neće biti toliko efikasni. 

Soda bikarbona
Sode bikarbona povisuje pH, tj. normalizuje kiselost spaljene kože, pa ćete se osjećati ugodnije.  Pomešajte ¼ šoljice sode bikarbone s hladnom vodom. Držite na koži dok se ne osuši, a zatim isperite hladnom vodom.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *