Hor Branko proslavio 130 godina postojanja, a o čemu oni pevaju?

Foto: Nikola Milošević

Pretposlednje veče 43. NIMUS-a po redu, premešteno je iz prostorija niške simfonijske sale u prostor oslikan freskama, ispod oreola i velelepnih lustera.

Naime, hor Branko Radičević sinoć je u Sabornoj crkvi proslavio 130 godina postojanja.

Kroz priču i pevanje (pojanje) smo mogli da čujemo i osetimo u koliko teškim uslovima su se sastajali, koliko ih je malo bilo na početku, a sada, sa velikim brojem i mladih, a i starih, obilaze i pevaju po čitavoj Evropi.

Misija ovog hora je da širi pravoslavlje pod plastom pesme, neprimetno, a opet toliko moćno da ne možete da se ne pitate:

O čemu oni pevaju?

Kada se zapitate, raspitajte se kada sledeći put „nastupaju“ sa svojom mislijom (kako pojedinačnom, tako i kolektivnom) i odite da čujete božanstvenu pesmu ovog hora.

A ako se pitate jos koliko traje NIMUS, dodjite veceras da proverite!

Tekst pripremila: Jelena Mikić 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *