Gugl želi da uključi Srbiju u Strit Vju

google-strit-vju tekstGugl je podneo formalan zahtev u vezi sa uslovima realizacije projekta Strit Vju (Street View), napisao je Rodoljub Šabić, poverenik za informisanje i zaštitu podataka o ličnosti, na svom tviteru. 

„Odgovoriću na ovaj zhtev u najkraćem mogućem roku jer nema nikakvog razloga da Srbija ide mimo sveta. Ceo projekat nudi mnogo zanimljivih stvari i mogućnosti, ali sa sobom i nosi neke rizike koji su već uočeni u zemljama u kojima je realizovan. Gugl je već imao problema u oblasti u kojoj ja radim“, rekao je Šabić za B92.

Ukoliko dođe do realizacije projekta, 3 mesec će biti snimane ulice Beograda i drugih gradova. Nakon završetka snimanja, Srbija bi se našla u okviru aplikacije nakon, najmanje 6 meseci.

Aplikacija Strit Viju omogućava korisnicima virtuelnu šetanju po ulicama snimljenih gradova i razgledanje znamenitosti.

U ovu alikaciju Gugl je do sada uvrstio 50 država iz celog sveta, uključujući i naše susede, Hrvatsku i Mađarsku. U toku je snimanje i Slovenije.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *