Gradonačelnik: Unutar zidina naše Tvrđave napravljen je haos!

Da li je proteklih godina bilo nepravilnosti prilikom iznajmljivanja prostora raznim ugostiteljskim objektima u Tvrđavi, biće utvrđeno nakon što se time pozabavi gradski javni pravobranilac, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Da su u Tvrđavi mnogi radili šta god su hteli, posebno u arhitektonskom smislu i to na zidinama Tvrđave, jasno je svakom Nišliji koji je ovih godina šetao unutar najpoznatije znamenitosti Niša. Sada je to jasno i gradonačelniku Niša, koji je predsedavao sednicom Gradskog veća na kojoj je oformljen Savet za revitalizaciju niške Tvrđave.

„Ako neko iznajmi neki prostor u Tvrđavi i izgradi toalet u tom prostoru, a za taj toalet mu se smanji naknada za prostor, onda je tu grad na velikom gubitku. Unutar zidina naše Tvrđave napravljen je haos, probijani su zidovi i mene zanima ko je dozvolio da se tako nešto radi,“ rekao je Perišić.

Ovaj Savet bi imao zadatak da napravi strategiju kako će se Tvrđava razvijati, menjati imidž grada i da odredi titulara koji će snositi odgovornost za sve što se dešava u Tvrđavi.

Gradonačelnik je najavio da će biti sređeni oronuli bedemi sa severne strane i da će deo bedema biti sređen do kraja ove godine, biće rekonstruisan Atelje, popraviće se krov Bali Begove džamije i mnoge druge stvari kako bi Tvrđava „zasijala punim sjajem“.

Savet za revitalizaciju Niške Tvrđave činiće predstavnici svih političkih stranaka, stručna tela, arhitekte, umetnici, istoričari, a neki od njih su Slaviša Popović, Uroš Parlić, kao i Miodrag Radović, koji se i u ranijem sazivu gradskog rukovodstva bavio ovom temom.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Jedan komentar na “Gradonačelnik: Unutar zidina naše Tvrđave napravljen je haos!

  1. jos da proverimo ugovore, svih „stanovnika“ tvrdjave, da rekonstuisemo toalet, otvorimo Beogradsku kapiju, postavimo koju cesmu, promenimo izlomljeni mobilijar, osvetlimo citavu tvrdjavu (iznutra i spolja), popravimo studentski most, osvetlimo objekte, „otvorimo“ arheoloska nalazista, sredimo arheoloski depo, rekonstruisemo barutane(rekonstruisana 1 ostale jos3), obezbediti bedeme ogradom, uvesti red (kamere, dezurne policajce). Onda proveriti ugovore vlasnika objekata na tvrdjavskom zemljistu, Konjicki klub, teniski tereni, auto moto drustvo, parking prostor prema Nisavi, benzinska pumpa i jos mnogo nerasciscenih stvari. Dobrodsosli gradonacelnice u tvrdjavu sa svim njenim problemima na svim nivoima. Poz Udruzenje gradjana „konstantin veliki“ osnovano 2000 sa jedinim ciljem revitalizacije, ocuvanja i zazivljavanja Stare Niske Tvrdjave
    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *