„Građani novinari“ o prevazilaženju predrasuda

Poslednja u nizu emisija „Građani novinari“ koje Udruženje Prijatelji Srebrenice i Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin realizuju, emitovaće se danas od 18h na Super radiju.

Mladi građani novinari u ovoj emisiji rešili su da skrenu pažnju javnosti na predrasude sa kojima se susreću određene manjine u Nišu i Srebrenici – Romi u Nišu, odnosno raseljena lica koja su se vratila u Srebrenicu u njihovom gradu. Kroz poslednju emisiju u nizu oni istražuju koji su to stereotipi, ali su takođe među svojim poznanicima pronašli i ljude koji svojim primerom ruše stereotipe.

Saznajte kako izgledaju obrazovanje i vannastavne aktivnosti Roma u Nišu, da li ima diskriminacije u odnosu na decu drugih nacionalnosti u školi i kasnije, prilikom traženja posla. Kolege iz Srebrenice otkrivaju šta je navelo njihove sugrađane da se u svoj grad vrate posle godina provedenih sa strane, gde su uslovi za život bolji, kao i kako su ponovo izgradili svoje živote.

Autori ove emisije su mladi ljudi bez prethodnog iskustva u novinarstvu i iz prve ruke naučili su kako izgleda pripremiti jednu radio emisiju – od ankete do montaže.

Poslušajte kako su oni to uradili, i zapamtite – u današnjem društvu, kad god objavite nešto na društvenim mrežama – i vi ste novinari! Pažljivo sa svojim perom, neko bi mogao da strada!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *