Govor mržnje i sloboda govora u medijima u BiH i Srbiji

Tema trinaeste emisije „Zenica-Niš calling“ je govor mržnje i sloboda govora u medijima u BiH i Srbiji.

U rubrici „Čaršijom“ predstavićemo one koji rade na suzbijanju govora mržnje u Nišu i Zenici, odnosno Srbiji i BiH.

Rubrika „Fildžan i džezva“ rezervisana je za intervju sa Gordanom Knežević sa kojom razgovaramo o govoru mržnje i slobodi medija u Srbiji i BiH.

Građane i građanke Niša i Zenice pitali smo koliko su mediji nezavisni u njihovim gradovima.

U rubrici „Raja iz kraja“ predstavljamo vam DJ-eve iz BiH i Srbije koji će nastupiti na Stereo Groove događaju u Zenici.  Svoje slušaoce i slušateljke nagrađujemo sa dve karte za ovaj događaj, a oni u Zenici mogu osvojiti dva puta po dve ulaznice za HILLS UP Festival 2017 koji će se održati 13.-15.jula ove godine na Zlatiboru.

Emisiju od 18.30h vode Petra Nesic i Ajna Nikontovic.

Emisiju „Zenica-Nis calling“ realizuju radio stanice civilnog sektora Radio Active iz Zenice i Super radio iz Niša, odnosno udruženja koja su njihovi osnivači – „Naša djece“ iz Zenice i „Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin“ iz Niša, a u okviru projekta “(Re)connecting a region”, uz finansijsku podršku „Švajcarskog nacionalnog saveta mladih“. Mentori na projektu su novinarke iz Radio 3FACH iz Lucerna i Radio RaBe iz Berna.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *