Forum teatrom protiv nasilja i predrasuda kod mladih

Centar za razvoj građanskog društva Protecta najavio je početak realizacije projekta „(Ne)moguće – forum teatrom protiv nasilja i predrasuda, za veću bezbednost mladih“.

Ovo je četvoromesečni projekat koji će se realizovati u periodu od 1. septembra 2017. do 31. decembra 2017. godine na teritoriji Grada Niša.

U pripremi, formiranju i izvođenju forum teatra učestvovaće učenici srednjih škola grada Niša, koji su i ciljna grupa projekta.

Predviđeno je da se pozorišna predstava, koju će učenici pripremiti, na temu problema nasilja među mladima, izvede u Niškim srednjim školama, gde će se velikom broju srednjoškolaca omogućiti da kroz interaktivnu formu forum teatra direktno učestvuje u predstavi i ponude svoja rešenja i komentare u vezi bezbedonosnih problema mladih.

„Kroz niz projektnih aktivnosti, medijske promocije, izradi i distribuciji promotivnog i edukativnog materijala, pripremi i realizaciji forum teatra, PROTECTA želi da mlade usmeri ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, vršnjačkog nasilja i podizanju svesti kako mladih tako i građana o problemima sa kojima se mladi suočavaju“ rekao je direktor PROTECTA-e Milan Stefanović.

Ovaj projekat finansira Grad Niš u okviru Javnog konkursa i tematskih oblasti.

Pored Grada Niša i SKC-a, koji će pružati logističku podršku, PROTECTA će na projektu sarađivati i sa desetak Niških srednjih škola i učeničkim parlamentima ovih škola.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *