Filmu „Linkoln“ 12 nominacija za Oskara

 Izvor: www.mtv.rs

Izvor: www.mtv.rs

Film „Linkoln“ Stivena Spilberga dobio je 12 nominacija za nagradu Oskar, ispred „Pijevog života“ Anga Lija sa 11, saopštila je američka Akademija filmske umetnosti i nauke.

U konkurenciji za Oskara za najbolji film, pored ova dva filma, nalaze se i „Jadnici“ (8 nominacija), „Happiness Therapy“ (8), „Argo“ (7) i „Zero Dark Thirty“ (5), kao i „Ljubav“ Mihaela Hanekea, koji je kandidat i za najbolji strani film (5 nominacija).

Za najbolju mušku ulogu nominovani su Danijel Dej-Luis (Linkoln), Bredli Kuper (Silver Linings Playbook), Hju Džekmen (Jadnici), Hoakin Feniks (Master) i Denzel Vašignton (Flight).

Francuskinja Emanuela Riva (85) nominovana je za najbolju žensku ulogu u filmu „Ljubav“. Nominovane su i Džesika Čestejn (Zero Dark Thirty), Dženifer Lorens (Happineš Therapy), Naomi Vots (The Impošible) i Kvenzane Volis (Beast od the Southern Wild).

Za režiju su nominovani Haneke (Ljubav), Ben Zeitlin (Beast of the Southern Wild), Ang Li (Pijev život), Stiven Spilberg (Linkoln) i Dejvid O. Rasel (Silver Linings Playbook).

Svečana ceremonija dodele Oskara biće održana 24. februara Los Andjelesu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *