Festival matematike prvi put u Nišu

festival matematike tekstLjubitelji matematike od ove godine uživaće u festivalu posvećenom ovoj prirodnoj nauci. Od 17. do 24. maja prvi put u Nišu biće održana manifestacija pod nazivom „Matematika u maju“.

Glavni događaj je 24. maja u Regionalnom centru kada će prisutni uživati u matematici, kroz zabavu. radionice i predavanja vrsnih predavača.

Pokretač ove ideje je udruženje „Niška matematika – NIMAT“ čiji je cilj da popularizuje ovu prirodnu nauku za sve uzraste, ali i povežu matematiku sa svim procesima i pojavama u svakodnevnom životu.

Ideja udruženja „NIMAT“ je da se ubuduće ova manifestacija održava tradicionalno svake godine i tako se matematika približi generacijama mladih koji tek dolaze.

„Matematika u maju“ deo je manifestacije „Maj – mesec matematike“ koju organizuje Udruženje „Niška matematika“, a saradnici na projektu su Centar za promociju nauke iz Beograda i Regionalni centar iz Niša.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

3 komentara na “Festival matematike prvi put u Nišu

  1. Festival ,,Matematika u maju“ radi društvo za popularizaciju matematike NiMAT , a podršku imaju od strane Regionalnog centra Niš i Centra za popularizaciju nauke iz Beograda. Poslednja rečenica teksta ne sadrži tačne informacije.
    0
  2. Molila bih da vest koju ste dobili mailom prenesete tačno, jer izmenjen redosled reči menja suštinu. Organizator manifestacije MATEMATIKA U MAJU je udruženje Niška matematika, a CPN i RC su naši saradnici, a ne mi njihovi, kako ste vi naveli!
    Sa poštovanjem,
    Sonja Šumonja, predsednik udruženja Niška matematika
    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *