Eyot izlazećeg sunca

Eyot-Jovana-Strahinic

Foto: Jovana Strahinić

Zaista je neverovatna ta mešavina različitih žanrova. Ako se iskoristi na pravi način može da izazove duboka osećanja. Upravo to je sinoć u Narodnom pozorištu demonstrirao niški muzički sastav Eyot.

Isuviše je prosto reći da je neobično napraviti koncert u pozorištu, ali u kontekstu jednog grada na ivici paradoksa može se reći da je nešto neobično i sakako vredno pomena.

Što se tiče ovog benda važi ona stara, prvo treba neko drugi, neko sa strane da kaže da je dobro to što imamo da bi mi razmislili koliko to vredi.

Što se tiče samog koncerta, prvo što je moglo da se primeti je ambijent. Ne znam kako da ga opišem, naviknuti smo na nešto sasvim drugo. Jeste malo neugodno za sedenje, a muzika vas ili vodi u neko transcedentno stanje ili vam jednostavno „ne da mira“.

Iza kvarteta filmsko platno. Posle desetak minuta mislio sam da su mi se oči privikle na mrak i da sada vidim više detalja u donjem, tamnijem delu slike. Posle nekog vremena shvatio sam da se radi o video materijalu, a ne o fotografiji… Pogodite šta je bio motiv filma!?

No, da se vratim na muziku. Nisam nikakav stručnjak, i ne želim puno o tome da pričam, ali želim da kažem jedno. Ovaj koncert nisam slušao samo ušima, nego celim svojim telom.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *