Evropski studenti uče programiranje u Nišu

foto: BEST Niš

foto: BEST Niš

Jutros je u svečanoj sali Univerziteta u Nišu, svečano otvoren sedmi Međunarodni letnji akademski kurs, koji svake godine u Nišu tradicionalno organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST, lokalna grupa Niš. Kurs je ove godine posvećen IT tehnologijama i nosi ime „C.O.D.E. – Create Opportunities Dream Excitement„.

Glavni organizator ovogodišnjeg međunarodnog kursa, Aleksandar Benić, je uz reči dobrodošlice istakao:

Drago mi je da naša loklana BEST grupa uspeva iz godine u godinu da održava ovaj događaj, koji je važan za razvoj multikulturalnosti kao i za umrežavanje mladih širom Evrope, koji će u ovih 10 dana imati priliku da se upoznaju, razmene iskustvo, a verovatno i otpočnu neko veliko buduće prijateljstvo.

Niš će ove godine biti domaćin 25 studenata iz svih krajeva Evrope, koji će do 30. jula, uz 15 studenata Univerziteta u Nišu, sticati veštine iz IT tehnologija. Novostečena znanja će odmah moći da primene prilikom razvijanja aplikacije i rada u mulitinacionalnom okruženju. Predavanja će držati profesori Univerziteta u Nišu, kao i predstavnici kompanija koje su vodeće u ovom sektoru.

Više o svim dešavanjima na kursu i o tome kako učesnici provode vreme kada nemaju predavanja i radionice, slušajte sutra u emisiji „Cool presek“ od 12h do 14h, kada će nam u goste doći neko od organizatora.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *