Evropski kup u raftingu – Niš 2014

Detalj sa prošlogodišnjeg takmičenja

Detalj sa prošlogodišnjeg takmičenja

Evropski kup i treće univerzitetsko prvenstvo biće održano od 6. do 8. juna na reci Nišavi u organizaciji Rafting saveza Srbije i nautičkog kluba Liman iz Zemuna.

Dvadeset osam timova iz Evrope potvrdilo je svoje učešće. Kotizacija za ovo takmičenje se nije plaćala, a obezbeđen je kamp pored reke kao i lanč paketi.

Evropski kup u raftingu podržali su sportski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta. Pokrovitelj je grad Niš.

Nautički klub Liman

Nautički klub Liman osnovan je 2008. godine u Zemunu. Osnovali su ga kajakaši, veslači i ljubitelji vodenih sportova.

Iste godine počeli su sa organizovanjem regate na Drini i na Uvačku regatu. Od tada ovaj klub počinje sa prikupljanjem sredstava, oprema kao i sa popularizacijom vodenih sportova.

U Nišu 2009. godine organizuju do tada najveće rafting takmičenje u Srbiji, svetski kup. Od sledeće godine počinje se sa organizacijom evropskog rafting kupa, a iz godina u godinu organizatori ovog takmičenja u Nišu dobijaju najbolje ocene iz svetske rafting organizacije, kao i od svih učesnika.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *